Білорусь продовжує бути епіцентром пандемії коронавірусу в Європі

23.06.2020, 16:49
76307

У Білорусі станом на 23 червня зареєстрували 59 487 випадків зараження COVID-19. За минулу добу в країні зафіксували меншу кількість нових випадків, ніж в Україні.

Читайте також: У Луцьку від пневмонії померла 5-річна дівчинка: батьки звинувачують медиків у недбалості

Статистика коронавірусу в Білорусі

За даними Міністерства охорони здоров’я Білорусі, за останню добу кількість хворих збільшилась на 493 людини. Натомість в Україні за останню добу зафіксували більшу кількість – 833 випадки.

о цікаво, Білорусь вже відкрила свої кордони для українських туристів. А президент Білорусі Олександр Лукашенко навіть погодився приїхати на парад до Дня перемоги у Москву 24 червня.

Загальна кількість хворих у країні з початку епідемії коронавірусу складає 59 тисяч 487 людей. За весь період в країні зареєстрували 357 смертей внаслідок коронавірусу.

Разом з тим, за офіційною статистикою у Білорусі високий показник одужання –вже виписали 38 688 пацієнтів.

Коронавірус у Білорусі: головне

Тривалий час у Білорусі не запроваджували карантинні обмеження, адже очільник країни Олександр Лукашенко не бачив серйозної загрози. Дійшло навіть до того, що підписали петицію, у якій закликали владу ввести карантин.

Зазначимо, що у ВООЗ наполягали на терміновому посиленню соціального дистанціювання у Білорусі. Адже темпи приросту нових випадків коронавірусу у країні є одними з найвищих у Європі.

Що про це каже Лукашенко

Олександр Лукашенко неодноразово з іронією відгукувався про пандемію COVID-19. Раніше він розповідав, що подолати інфекцію можна горілкою та трактором, називав дурістю носіння дітьми масок у школах та заявив, що після проведення параду у Мінську 9 травня кількість хворих пневмонією зменшилася удвічі.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com