Білорусь влаштує масштабні військові навчання на кордоні з Литвою

16.08.2020, 18:28
81514

Міністерство оборони Білорусі заявило, що проведе військові навчання із залученням зенітно-ракетних військ, танкових і механізованих батальйонів. Військові навчання пройдуть з 17 по 20 серпня біля кордону з Литвою.

Читайте також: Путін пообіцяв Лукашенкові надати республіці “необхідну допомогу” у вирішенні проблем

Про це повідомляє прес-служба Міноборони Білорусі в Telegram в неділю, 16 серпня, пише Кореспондент.

Зокрема, підрозділи зенітних ракетних полків вже заступили на бойове чергування з протиповітряної оборони в рамках охорони державного кордону.

“З 17 по 20 серпня у відповідності з планом підготовки Збройних Сил на військових полігонах і окремих ділянках місцевості пройде низка тактичних навчань з батареями реактивних дивізіонів з висуванням на ділянку місцевості поблизу Островця, полігони Гожський і Неман”, – сказано в повідомленні.

Крім того, на полігонах Обуз-Лєсновський і Гожський пройдуть “планові заняття з бойової підготовки з бойовою стрільбою з окремими танковими і механізованими батальйонами” двох механізованих бригад.

У Міноборони Білорусі додали, що “війська займають райони за вченням на полігонах і ділянках місцевості, завершують їх фортифікаційне обладнання і знаходяться в готовності до виконання навчально-бойових завдань”.

У свою чергу в НАТО відповіли на звинувачення Лукашенка, який раніше сьогодні на мітингу заявив, що країни Заходу нарощують військову міць на кордонах Білорусі.

“Танки і літаки в 15 хвилинах льоту (від кордонів Білорусі – ред.), – сказав тоді Лукашенко.

Як сказала офіційний представник НАТО Оана Лунгеску, присутність альянсу в східній частині Північноатлантичного союзу не становить загрози ні для однієї країни.

“Ніякого нарощування НАТО в регіоні немає. Багатонаціональна присутність НАТО в східній частині Північноатлантичного союзу не становить загрози ні для однієї країни”, – говорить Лунгеску і додає, що “НАТО уважно стежить за ситуацією в Білорусі”.

“Як сказав генеральний секретар (НАТО Йенс Столтенберг – ред.), необхідно поважати основні свободи, включаючи свободу слова і право людей на мирний протест”, – резюмувала Лунгеску.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com