Білоруські прикордонники заявили про обстріл з території України

15.09.2021, 19:17
101000

Прикордонний комітет Білорусі заявив, що білоруський прикордонний знак обстріляли з території України.

Читайте також: Синоптики попередили про пожежну небезпеку майже по всій Україні

Про це повідомляється на сайті прикордонного комітету Білорусі.

“Білоруський прикордонний знак обстріляли з території України. Інцидент стався 11 вересня на ділянці Пінського прикордонного загону”, – мовиться в повідомленні.

Як повідомляє білоруське відомство, під час огляду прикордонного знака прикордонники застави “Сваринь” виявили пошкодження прикордонного стовпа і щитка із зображенням герба Білорусі у вигляді пробоїн від дробу.

“Результати проведеної зустрічі з українською стороною показали, що постріли робилися з території України. Проводиться розгляд”, – додають в заяві.

Оновлено: українські прикордонники відреагували на інцидент: разом з поліцією шукають ймовірних причетних до пошкодження прикордонного знаку Білорусі. Про це повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко у коментарі “Українській правді”.

“Пошкоджений прикордонний знак на кордоні з РБ виявив прикордонний наряд Луцького загону ДПСУ. Про дану ситуацію відразу було повідомлено прикордонників сусідньої країни та співробітників поліції. Характер пошкодження свідчив про можливе застосування мисливської рушниці.

В той же час, характер місцевості – болотисто-чагарникова – унеможливлює піший рух осіб у цій місцевості, і ознак перебування осіб біля прикордонного знаку не виявлено. Проте знак розташований поряд з каналом, що з’єднує озера цієї місцевості, тому не виключається, що пошкодження могли здійснити порушники, які проходили по ньому човном”, – розповів Демченко.

За його словами під час перевірки на місцевості використаних гільз від мисливської зброї виявлено не було. Білоруська сторона жодних претензій або звинувачень на адресу ДПСУ не висувала.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com