Більш агресивний і небезпечний: зареєстровано спалах нового типу коронавірусу

27.07.2020, 15:50
79628

Спалах коронавірусної інфекції, який стався останніми днями у в’єтнамському місті Дананг, викликаний новим типом коронавірусу – він агресивніше і небезпечніше за вже відомі вірусні інфекції. Про це повідомляється на інформаційному порталі уряду В’єтнаму. Крім того, влада Вʼєтнаму наказала евакуювати 80 тисяч людей з міста Дананг після того, як у кількох людей виявили коронавірус. Про це повідомляє The Independent.

Читайте також: Нідерланди ввели двотижневу самоізоляцію для громадян, які прибувають з країн з великою кількістю захворювань на COVID-19

Відомо, що для евакуації до 11 міст залучать чартерні рейси. Вона триватиме кілька днів.

На даний момент відомо про чотири випадки зараження новим типом вірусу – двоє пацієнтів підключені до апаратів штучної вентиляції легенів. За даними досліджень, вірус стрімко розмножується і швидше викликає перехід до важкого стану.

Експерти називають два шляхи появи вірусу: в’їзд в країну нелегальних мігрантів, або мутація вірусу в одній з лікарень Дананга. Адже закордонним туристам вʼїзд у Вʼєтнам досі заборонений, у країні фіксують сплеск внутрішніх подорожей.

У В’єтнамі, за останніми даними проекту Університету Джонса Хопкінса, за вас пандемії зафіксовано 420 випадків зараження коронавірусу. Вʼєтнам оперативно запровадив карантин, тому країні вдалось уникнути спалаху хвороби. Наразі померлих від коронавірусу в країні не зафіксовано.

Щодо останніх випадків хвороби, то ЗМІ повідомляють: захворів 57-річний житель міста Дананг, який нікуди не виїжджав протягом останнього місяця. Понад сто людей — сусідів, родичів і друзів хворого — відправили на карантин, а вже в суботу, 25 липня, зробили перші тести на коронавірус, які у всіх показали негативний результат. А вже у неділю 26 липня у місті виявили ще трьох хворих.

Між іншим, голова Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Аданом Гебреісус заявив, що пандемія коронавірусу в світі посилюється. Він збирає надзвичайну комісію, щоб оцінити ситуацію.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com