Більше не Голландія: у Нідерландах офіційно затвердили єдину назву країни

5.10.2019, 12:45
45437

Уряд Нідерландів затвердив єдину назву країни, відмовившись від використання позначення “Голландія” в якості спроби оновлення свого світового іміджу.  Про це пише ТСН з посиланням на The Guardian.

Читайте також: Влада Амстердама планує ввести найвищий туристичний податок в Європі

Національний ребрендинг, який підписали лідери бізнесу, туристична рада та центральний уряд, буде впроваджено до кінця цього року. В рамках нової стратегії Нідерланди стануть офіційним брендом на пісенному конкурсі Євробачення, який відбудеться в Роттердамі наступного травня, та під час Олімпійських ігор у Токіо 2020 року. Національну футбольну команду, яку за кордоном часто називають Голландією, називатимуть виключно Нідерландами в будь-яких офіційних умовах.

Речниця міністерства закордонних справ заявила, що Нідерландам потрібна більш однакова та скоординована національна марка. Вона сказала: “Ми хочемо представити Нідерланди як відкриту, винахідливу та всеосяжну країну. Ми модернізували наш підхід”.

За її словами, уряд застосовує зручний та прагматичний підхід до назви своєї країни з метою збільшення експорту, туризму, спорту та поширення “нідерландських культури, норм та цінностей”. Вона сказала: “Домовлено, що бажано використовувати Нідерланди, офіційну назву нашої країни”.

Читайте також: В Амстердамі заборонять проводити екскурсії у кварталі червоних ліхтарів

Північна та Південна Голландія – провінції на західному узбережжі Нідерландів. З 10 по 16 століття Голландія була одним політичним об’єднаним утворенням. До 17 століття це була домінуюча частина тодішньої Голландської республіки. Королівство Нідерландів виникло після поразки Наполеона в битві при Ватерлоо в 1815 році.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com