Більшість українських виробників харчів порушують норми безпеки

27.09.2018, 10:32
4364

У 2018 році Держпродспоживслужба виявила 5,8 тис. порушень українського законодавства щодо безпечності у сфері виробництва харчових продуктів.

Про це розповів голова Державної служби України з безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів Володимир Лапа.

“У 2018 році Держпродспоживслужба провела 10 тис. перевірок у галузі безпечності харчових продуктів, в тому числі молокопродуктів. У 5,8 тис. випадків були встановлені порушення та надані приписи: тобто 58% операторів ринку, які працюють в галузі виробництва та збуту продуктів харчування, порушують норми вітчизняного законодавства про безпечність харчових продуктів”, – ідеться у повідомленні.

Нагадаємо, 20 вересня 2016 року набув чинності розділ VII Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”. Цей закон було прийнято для гармонізації законодавств України та Євросоюзу у сфері безпечності харчового виробництва. Відповідно до цього закону всі виробники харчових продуктів мають 3 роки, щоб впровадити систему керування безпекою НАССР (аналіз ризиків і контролю критичних точок, яка діє у Європі). Ця робота передбачає кілька етапів, залежно від виду діяльності та розміру підприємства.

До 20 вересня 2017 року впровадження НАССР було обов’язковим для боєнь, молокозаводів та підприємств із переробки й виробництва м’яса – тобто продукції, у складі якої є необроблені компоненти тваринного походження.

20 вересня 2018 року завершився другий етап переходу на систему НАССР – для виробників готової продукції, яка не містить інгредієнтів тваринного походження, приміром, кондитерських фабрик, компаній із переробки й виробництва зерна, фруктової та овочевої продукції.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com