Більшість українців асоціює корупцію із Порошенком, – опитування

20.10.2020, 15:52
87048

Серед політиків українці найбільше асоціюють з корупцією п’ятого президента України, лідера “Європейської солідарності ” Петра Порошенка. Таку думку мають понад 50% опитаних.

Читайте також: Верховна Рада ухвалила постанову про заходи протидії поширенню коронавірусу в Україні

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), проведеного 8-15 жовтня.

У респондентів запитали, кого з 10 політиків зі списку вони найбільше асоціюють з корупцією, а кого – з бездоганною репутацією. З корупцією опитані найбільше асоціюють Петра Порошенка (53%), Юлію Тимошенко (35%), Віктора Медведчука (29,5%), Юрія Бойка (24%). Далі йде Володимир Зеленський (10%).

Водночас 68% не можуть визначитися щодо політика з “бездоганною репутацією”. Відносно найчастіше називалися Володимир Зеленський (12%) і Сергій Притула (9%).

Що стосується політичних партій, більшість опитаних з корупцією асоціюють партію Петра Порошенка “Європейська солідарність” (49%), далі йдуть “Батьківщина” (32%) і “ОПЗЖ” (31%). По 14% назвали “Опозиційний блок” і “Слугу народу”.

71% респондентів не змогли назвати хоча б 1 партію, яка у них асоціюється з “бездоганною репутацією”. Відносно найбільше вони називали “Слугу народу” (6%), “Силу і честь” (5%), “ЄС” (5%), “ОПЗЖ” (4,5%).

Опитування проводилося від 8 до 15 жовтня методом особистого інтерв’ю з використанням планшета. Опитано 1009 респондентів від 18 років, що мешкають у 73 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим).

У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося лише на території, що контролюється українською владою.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com