Біля Львова готують санаторій для хворих на коронавірус

3.03.2020, 15:50
65331

Біля Львова в селищі Немирів готують санаторій, який зможе прийняти людей з підозрою на коронавірус. Роблять це заздалегідь, аби історія з Новими Санжарами не повторилась.

Читайте також: Папу Римського перевірили на коронавірус, несподівані результати

Ще кілька днів тому на території протитуберкульозного санаторію в Немирові було більше ніж 100 пацієнтів. Сьогодні тут – порожньо. Усіх мешканців перевели або в інші медзаклади, або додому. Усе через те, що санаторій обрали місцем можливого карантину, пише 24 канал.

Щоб працівники протитуберкульозного центру були готові приймати людей із підозрою на коронавірус, їм провели короткий інструктаж.

“Це звичайні заходи щодо профілактики грипу і гострих респіраторних вірусних інфекцій. Це саме стосується кожної людини: як медперсоналу, так і осіб, які будуть тут перебувати”, – розповіла головна спеціалістка відділу Держпродспоживслужби Ольга Богославець.

Паніки серед медперсоналу немає. Працівники санаторію “Немирів” пояснили, що бачили гірше.

“Можливо, люди, які не працювали в інфекційних установах, можуть боятися коронавірусу. Ми працювали з туберкульозом. Повірте, невиліковний туберкульоз з тими штампами, які зараз є в Україні, набагато страшніший, ніж той коронавірус”, – сказала лікарка-фтизіатр Світлана Мисько.

Якщо ж у когось із людей, які перебуватимуть тут на обсервації, таки підтвердять коронавірус, то їх відправлять на лікування у Львівську обласну інфекційну лікарню.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com