Біля Львова може хочуть побудувати “Цинковий” Чорнобиль

26.06.2019, 16:50
30798

Всього за 500 метрів від житлових будинків у Винниках, що біля Львова, уже розпочалось будівництво цинкового заводу. Активісти стверджують – хімічний завод будують з численними порушеннями. Про це пише ІА ″Вголос″, посилаючись на інформацію, місцевого жителя, активіста Максима Каменецький.

Читайте також: У Львові у ресторані охоронці вбили молодого чоловіка (відео)

Активіст зазначає, що ТзОВ ″Екран″ уже розпочало будівельні роботи поблизу Винник. Це все робиться без погодження з місцевою громадою. Та найгірше у цій ситуації це те, що за словами Максима Каменецького, завод зводять із численними порушеннями.

″Вже саме будівництво цинкового заводу було незаконним. Так, воно почалось ще у квітні 2019 року, коли у компанії не було декларації на початок будівельних робіт. Дозвіл на проведення будівництва фірма-замовник отримала лише 11 червня з п’ятої спроби. На момент отримання цієї декларації у них був збудований уже весь каркас. Були проведені усі земельні роботи″, – пояснив активіст.

Відомо, що земля, на якій зводиться завод належить ТзОВ ″Екран″. А завод будується на території Підберезецької сільської ради.

″Власники заводу дійсно провели громадські слухання. Тоді ніяких зауважень до них не було.  І воно і не дивно. Бо Підберізці, на чиїй землі будують це підприємство, аж за 15 кілометрів від місця будівництва. Земельна ділянка ж межує із територіями Винниківської міської ради, сіл Лисиничі та Підбірці. З нами ж не було погоджено нічого. Натомість завод уже частково захопив землі Винниківської міської ради″, – наголосив Максим  Каменецький.

За словами активіста, поруч із будівництвом цинкового заводу є уже діючий паштетний завод та водонасосна станція, котра перекачує воду із Золочева і забезпечує питною водою Винники і частково Львів.

Читайте також: На площі Ринок у Львові сталася стрілянина (відео)

″Також поруч знаходиться м’ясний цех відомої в Україні компанії. Уявляєте масштаби отруєння, якщо це все уже будується із порушенням норм? А якщо у повітря почнуть викидати небезпечні речовини, то ми цим не лише дихатимемо, а й питимемо та вживатимемо у їжу″, – наголошує активіст.

″Я читав публічний висновок про вплив цього будівництва на навколишнє середовище. Його надавала ЛОДА. Там чітко зазначені умови ведення будівельних робіт. І зараз усі ці умови порушені. Там навіть немає тимчасової огорожі відповідно до заходів безпеки. Там немає і паспорта об’єкту. Якщо ми бачимо вже такі порушення, то постає питання, а чи буде цей завод безпечним для людей? Чи не призведе це до нової екологічної катастрофи? Вже у екологічному звіті вказані 11 хімічних елементів, котрі викидатимуться в атмосферу. До того ж цинк – це отрута, котра може впливати на здоров’я людей.  Ми, місцеві жителі проти такого будівництва″,

Активіст наголошує, що вони звертатимуться з скаргами у контролюючі органи та сподівається, що будівництво небезпечного підприємства буде припинене.

″Я сам мешкаю у багатоповерхівці у Винниках за 500 метрів від цього будівництва. Ми намагатимемось його скасувати усіма законними методами, бо хвилюємось за своє здоров’я″, – зазначив Максим  Каменецький.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com