Біля офісу Зеленського у Києві знайшли “прослушку”

4.03.2019, 23:21
14839

Поліція Києва виявила біля офісу кандидата у президентиВолодимира Зеленського елементи апаратури для прослуховування.

Читайте також: Зеленський пропонує виплачувати грошову винагороду за здачу корупціонерів

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у Twitter.

Як поінфомували правоохоронці, 4 березня до Шевченківського управління поліції надійшло повідомлення про невідому коробку на даху будівлі на вулиці Білоруській. Коли правоохоронці прибули на місце події, до них звернувся охоронець Зеленського. Він розповів, що на даху житлового будинку невідомі особи встановлювали підозрілі предмети.


Працівники вибухотехнічної служби ретельно перевірили їх – небезпеки для життя людей вони не становлять. Інформацію про знахідку передали до прокуратури та СБУ.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 359 (Незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від двохсот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.


Пізніше стало відомо, що техніка для прослуховування належить Службі безпеки. Про це theБабелю повідомили джерела у правоохоронних органах.

Як з’ясувалося, спецслужба прослуховувала не офіс Зеленського, який розташований на вулиці Білоруська 3, а іншу будівлю, яка розташована за кілька будинків на протилежному боці вулиці.

“Обладнання встановлено не для прослуховування офісу Зеленського. Обладнання було встановлено за рішенням суду по іншій справі”, — заявив співрозмовник.

Він додав, що СБУ вела спецоперацію з розслідування державної зради, проте не назвав фігурантів кримінальної справи.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com