Білий дім дозволить надавати американську зброю “Азову”, – The Washington Post

11.06.2024, 12:01
160145

Адміністрація президента США Джо Байдена дозволить використання переданої американської зброї бійцям Національної гвардії 12-ї бригади спеціального призначення “Азов”.

Читайте також: Відставка Найєма матиме неприємні наслідки для Зеленського і України — FT

Як повідомляє The Washington Post, відповідне рішення було ухвалено після перевірки Держдепартаментом бригади “Азов”. Кілька років тому американці наклали “табу” на озброєння для “азовців” на тлі “занепокоєння у Вашингтоні щодо походження групи”.

Тепер же ця бригада Нацгвардії України матиме доступ до такої ж військової допомоги США, як і будь-який інший підрозділ.

“Після ретельної перевірки українська 12-та бригада спеціального призначення “Азов” пройшла перевірку Лейгі, проведену Державним департаментом США”, – йдеться в заяві Держдепу.

Американське відомство посилається на так званий “закон Лейгі”, названий так на честь колишнього сенатора Патріка Дж. Лейгі та автора документа, що забороняє передачу військової допомоги США іноземним підрозділам, визнаними у скоєнні порушень прав людини. Як відомо, “азовці” до такої категорії не відносяться.

Крім того, Держдеп не виявив “жодних доказів” таких порушень. Водночас не уточнюється, коли саме могли зняти відповідне “табу”. Зазначається також, що оскільки батальйон “Азов” зразка 2014 року структурно відрізняється від бригади, яка зараз є частиною Національної гвардії, ці обмеження не застосовуються.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com