Білий дім хоче ввести надзвичайний стан вздовж південного кордону

25.01.2019, 11:29
8945

Дональд Трамп готується ввести надзвичайний стан на Півдні Сполучених Штатів. Таким чином президент зможе зібрати необхідні 7 млрд доларів на будівництво стіни.

Читайте також: Трамп не поїде на форум у Давосі через “шатдаун”

За повідомленням CNN, Білий дім вже готує відповідні заяви про оголошення надзвичайного стану вздовж південного кордону США. Після того, як його приведуть в дію, Трамп зможе дати вказівку на будівництво стіни від Мексики. На її зведення планується витратити більше 7 млрд доларів.

Трамп вирішив використати свої повноваження та скерувати Міністерство оборони США на будівництво стіни, оголосивши надзвичайний стан, допоки Конгрес та Білий дім борються з “шатдауном”. Радники президента залишаються розділеними у цьому питанні. Тому Білий дім вирішив рухатись таким шляхом, щоб обійти Конгрес.

В оголошенні президента Трампа рішення було обґрунтовано наступним чином: “Величезна кількість іноземців, які щодня незаконно в’їжджають до Сполучених Штатів, є безпосередньою загрозою безпеці нашої нації.  Отже, я, Дональд Дж. Трамп, згідно повноважень, наданих мені Конституцією і законами Сполучених Штатів Америки, включаючи Закон про національні надзвичайні ситуації, заявляю, що на південних кордонах Сполучених Штатів існує національна надзвичайна стан.”

Відповідно до варіантів, які розглядаються, адміністрація президента може задіяти: 681 млн. доларів з фондів казначейства, $ 3,6 млрд. з військового будівництва, 3 млрд. з фонду цивільних робіт Пентагону і 200 млн. доларів з фонду Міністерства національної безпеки.

“У мене є інші альтернативи. Якщо мені потрібно, я буду використовувати ці альтернативи”, – сказав Трамп журналістам. “Багато людей  хочуть, щоб це сталося. Військові хочуть, щоб це сталося. Це фактичне вторгнення в нашу країну”, – заявив президент. 

Якщо декларацію буде затверджено, інженерний корпус армії США розгорне будівництво стіни, частина якої буде побудована на приватній власності. Та згідно закону США, земля може бути відчужена на користь держави під час введення надзвичайного стану.

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com