Трамп не поїде на форум у Давосі через “шатдаун”

18.01.2019, 13:25
8118

Адміністрація Білого дому у зв’язку з “шатдауном” скасувала запланований візит делегації на Всесвітній економічний форум у Давосі.

Читайте також: Президент Трамп нагодував футбольну команду бургерами з McDonald’s

Про це заявила прес-секретар Білого дому Сара Сандерс, передає CNN.

“Через те, що 800 тисяч американських робітників не отримують зарплату, президент США Дональд Трамп скасував візит своєї на Всесвітній економічний форум у Давосі, аби його команда могла надавати необхідну допомогу”, – наголосила Сандерс.

Раніше Дональд Трамп повідомив у своєму Twitter, що не поїде на економічний форум через розбіжності з “демократами” в США.

Нагадаємо, що “Шатдаун” у США розпочався  22 грудня 2018 року. В історії Сполучених Штатів він став найдовшим. Через те, що американські сенатори не змогли узгодити проект бюджету країни, в США тимчасово призупинилася робота держустанов. А все через розбіжності між демократами і республіканцями щодо планів Дональда Трампа побудувати на кордоні з Мексикою – стіну, аби обмежити потік нелегальних мігрантів та наркотиків.

Президент США хоче виділити близько 6 мільярдів доларів на фінансування стіни. Палата представників Конгресу США, де більшість належить  демократам, ухвалила низку законопроектів, спрямованих на завершення “шатдауну”, але категорично відкинула вимогу Трампа про додаткове фінансування стіни на кордоні з Мексикою.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com