Білий дім оприлюднив деталі розмови Байдена і Зеленського

10.12.2021, 09:36
106864

Очільники України та США спілкувалися півтори години

Президент США Джозеф Байден під час телефонної розмови запевнив свого українського колегу Володимира Зеленського в тому, що США застосують «рішучі економічні та інші заходи» в разі широкомасштабного вторгнення Росії в Україну. Про це йдеться в заяві на сайті Білого дому.

«Президент Байден висловив глибоке занепокоєння Сполучених Штатів і наших європейських союзників з приводу агресивних дій Росії щодо України і дав зрозуміти, що США та наші союзники нададуть відповідь рішучими економічними та іншими заходами у разі подальшого військового втручання», – сказано в заяві.

Читайте також: У Чернігівській області попрощались із загиблими у ДТП із маршруткою мамою з донькою і закоханою парою

Зазначається, що Байден підтвердив непохитну відданість Сполучених Штатів суверенітету та територіальній цілісності України. Американський лідер також чітко дав зрозуміти, що Сполучені Штати та їхні союзники і партнери віддані принципу «без України ніяких рішень чи дискусій щодо України».

«Лідери закликали Росію до деескалації напруженості та погодилися, що дипломатія є найкращим способом досягти значного прогресу у врегулюванні конфлікту. Президент Байден підкреслив готовність Сполучених Штатів брати участь у підтримці заходів зміцнення довіри для просування імплементації Мінських домовленостей, на підтримку Нормандського формату», – йдеться в заяві.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com