Білий дім ускладнює правила отримання грін–карт для іноземців

13.08.2019, 11:11
37186

Адміністрація Трампа запроваджує нові правила отримання грін-карт – тепер легальний статус буде важче отримати іммігрантам, які користуються програмами соціальної допомоги.

Читайте також: США запровадили повне економічне ембарго проти Венесуели

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на “Голос Америки”.

Нові правила дозволяють відмовляти в отриманні грін-карт іммігрантам, які користуються програмою медичного страхування Medicaid, продовольчими талонами, ваучерами на нерухомість і іншими видами соціальної допомоги.

Федеральне законодавство вже сьогодні зобов’язує охочих отримати посвідку на проживання довести, що вони не стануть тягарем для держави і не потребують державного піклування, проте нові правила, про які було оголошено в понеділок, містять більш детальний список програм, які можуть привести до дискваліфікації.

Тепер співробітники Служби громадянства та імміграції при розгляді заявок на надання законного статусу в США будуть враховувати програми соціальної допомоги поряд з іншими факторами – такими, як освіта, сімейний дохід і стан здоров’я.

Нові правила – одна з найагресивніших ініціатив адміністрації, спрямованих на обмеження легальної імміграції. Білий дім прагне реформувати імміграційну систему таким чином, щоб найбільша увага приділялася професійним навичкам іммігрантів, а не возз’єднанню сімей.

Читайте також: Кандидат у президенти США розповість все про прибульців

Правила наберуть чинності в середині жовтня. Вони не поширюються на американських громадян, навіть в разі, якщо серед їхніх родичів є іммігранти, щодо яких діють ці вимоги.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com