”Бізнес зруйнований”: Росія відсудила в України велику кондитерську фабрику

14.01.2019, 15:24
7782

“Промінвестбанк”, який належить російському державному “Внєшекономбанку”, відсудив у кондитерської фабрики “АВК” завод у Дніпрі за борги.

Читайте також: Кому принадлежат торговые марки кондитерских изделий в Украине

Господарський суд Донецької області частково задовольнив позов фінансової установи у рахунок погашення заборгованості за договором про відкриття кредитної лінії у розмірі 1,37 млрд гривень, повідомляє Finbalance.

Зокрема, суд звернув стягнення на нерухомість, де розташовані виробничі цехи фабрики “АВК”, а також основні засоби і транспорт. Відповідне майно в рамках процедури виконавчого провадження продадуть на публічних торгах.

Кінцевими бенефіціарами кондитерської фабрики “АВК” є Володимир Авраменко та Валерій Кравець.

За словами Авраменка, до 2014 року 70% доходів “АВК” припадали на російський ринок, на ньому група займала 6% ринку шоколадної продукції. Після введення Москвою ембарго у 2014 році цей ринок був повністю втрачений. Також були втрачені дві третини виробничих потужностей у Донецьку й Луганську.

У 2016 році бізнесмен констатував, що кредиторами компанії є фінустанови країни-окупанта і переговори з ними вести складно.

“Борг “АВК” перед кредиторами становить 160 млн доларів. Але ніхто не буде віддавати 160 млн доларів боргів – бізнес зруйнований”, – наголошував він.

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com