Блокада вантажівок на кордоні: уряд Польщі вимагатиме від ЄС розірвати угоду з Україною

30.11.2023, 12:02
150611

У середу, 29 листопада, прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що уряд вимагатиме відновити дозвільну систему для українських перевізників, яку було скасовано згідно з угодою між Євросоюзом та Україною від 1 липня 2022 року.

Читайте також: В Україні уряд хоче повернути на телебачення та в медіа російську мову – законопроєкт

Про це повідомляє Польське радіо.

Скасування цієї угоди, яка була кроком сприяння Україні в умовах російської агресії, стало головною вимогою польських перевізників, які від 6 листопада блокують пункти пропуску на кордоні з Україною.

Саме до цього протесту перевізників на польсько-українському кордоні апелював Моравецький, коментуючи наміри польського уряду вимагати повернення дозволів на міжнародні перевезення для українців.

“Дуже важливо, щоб міністр інфраструктури отримав відповідні вказівки на засідання Транспортної ради ЄС [відбудеться 4 грудня 2023 року в Брюсселі], щоб повернутися до попередньої дозвільної системи. Система дозволів діяла добре. Ми запропонуємо відновлення цієї дозвільної системи”,- заявив він.

Очільник польського уряду також повідомив, що польська делегація в Києві узгодила певні зміни, які, можливо, пришвидшать пропуск через кордон порожніх вантажівок, що зменшить черги.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com