Блокування польського кордону: яка ситуація, чи пропускають автомобілі й автобуси

12.03.2024, 19:32
155638

Станом на 12 березня польські фермери повністю перекрили рух вантажівок з України до Польщі на чотирьох пунктах пропуску на кордоні – це “Шегині”, “Ягодин”, “Угринів” та “Устилуг”.

Читайте також: Видавали себе за працівників ТЦК та ДБР: шахраї виманили у киянина 1,7 млн грн, погрожуючи “мобілізацією”

Про це розповів речник Держприкордонслужби Андрій Демченко у коментарі “Укрінформу”.

Легкові автомобілі та автобуси вільно перетинають кордон на усіх пунктах пропуску на кордоні з Польщею.

Тим часом на п’яти заблокованих напрямках у чергах на території Польщі загалом перебуває 1500 вантажівок. Найбільше – навпроти КПП “Ягодин”.

“Станом на сьогодні блокування здійснюється на п’яти пунктах пропуску. Нині польські протестувальники взагалі не пропускали вантажівки в бік Польщі у напрямку пунктів пропуску “Шегині”, “Ягодин”, “Угринів” та “Устилуг””, – розповів представник ДПСУ.

За його словами, протестувальники пропускають на напрямках “Ягодин” і “Шегині” вкрай малу кількість вантажних транспортних засобів із Польщі до України: лише 50 та 30 фур відповідно.

Слід зауважити, що вночі проти 9 березня поляки припинили блокування в напрямку пункту пропуску “Корчова-Краківець”. Втім, наголошує Демченко, це, швидше за все, тимчасово. Адже вже від завтра, 13 березня. польські фермери планують поновити протест. Черга на цьому напрямку станом на ранок – близько 500 вантажівок.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com