Бойку у Кремлі пообіцяли газ значно дорожче, ніж Україна купує його сьогодні

24.03.2019, 14:48
17829

У “Нафтогазі” полічили, чи вигідна Україні “знижка” на газ, яку Москва запропонувала кандидату у Президенти України Юрію Бойку та главі політради “Опозиційної платформи – За життя” Віктору Медведчуку.

Читайте також: Бойко повідомив, що поїхав на переговори в Росію, аби пройти у другий тур на виборах

Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на прес-служба “Нафтогазу”.

“Нагадаємо нашим російським колегам, що за чинним контрактом, зміненим в арбітражі, вони ВЖЕ мусять продавати нам газ за ціною на 48 % дешевше, ніж та, яка вийшла б у березні за формулою у початковому контракті. Тому пропонувати знижку 25 % – це якось несерйозно”, – йдеться у повідомленні.

У “Нафтогазі” зазначили, що Медведчук говорив про поставки газу за ціною 240-260 USD/тис. куб. м., у той час, як Україна купувала на відкритих торгах в ЄС у березні за ціною в середньому 226 USD/тис. куб. м. А на квітень ціна знизилася до рівня близько 217 USD/тис. куб. м.

У компанії також нагадали, що Бойко, маючи таку нагоду, мав би ще обговорити й долю бурових вишок, які Росія прихопила разом із анексованим Кримом.

“А ще нам цікаво, чи не забув пан Бойко обговорити долю вишок свого імені, які Росія вкрала у нас у Чорному морі, – поцікавились у “Нафтогазі”. – Нагадаємо, що суд у Гаазі визнав Росію винною у незаконному захопленні наших активів і приступив до визначення обсягу компенсації”.

За розрахунками “Нафтогазу”, обсяг компенсації може скласти близько 5 млрд USD плюс накопичені відсотки.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com