Бойовики передали Україні тіло загиблого військового медика Іліна

17.07.2020, 15:12
78642

Бойовики передали Україні тіло військового медика ЗСУ Миколи Іліна, який був підступно вбитий під час обстрілу евакуаційної групи 13 липня поблизу Зайцевого, в п’ятницю, 17 липня.

Читайте також: Ситуація на Донбасі: четверо українських військових поранені

Як інформує Цензор.НЕТ, про це повідомила Українська сторона Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування (СЦКК).

“Сьогодні у “сірій зоні” відбулася передача українській стороні тіла загиблого військового медика, підступно вбитого російськими збройними формуваннями 13 липня під час евакуаційної операції біля Зайцевого”, – повідомив співрозмовник.

За його словами, автомобіль з тілом загиблого воїна повернувся на підконтрольну уряду територію о 13:05 через КПВВ “Мар’їнка”, тіло буде доставлено до Красногорівської лікарні, де буде проведено ДНК-ідентифікацію.

Як повідомлялося, 13 липня російські найманці обстріляли групу українських військових, які проводили евакуацію тіла бійця ЗСУ в районі смт Зайцеве. Унаслідок ворожого вогню військовий медик загинув, один військовослужбовець зазнав поранення, ще один – бойового травмування.

Тіла загиблих і поранений військовослужбовець залишилися на місці обстрілу. Були розпочаті переговори з СММ ОБСЄ про їхню евакуацію. 15 липня тіло військовослужбовця, який загинув 13 липня біля Зайцевого, було повернуто з тимчасово окупованої території.

Прокуратура Донецької області почала досудове розслідування за фактом порушення законів і звичаїв війни, поєднаного з умисним убивством, представниками не передбачених законом збройних формувань РФ.

Пізніше стало відомо, що військовий медик, який загинув на Донбасі, був громадянином Естонії.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com