Бойовики ЛНР заблокували роботу ОБСЄ на пункті пропуску

26.01.2019, 18:53
9197

Бійці “ЛНР” перешкодили роботі місії ОБСЄ біля Ізвариного та змусили покинути пункт пропуску.

Читайте також: Бойовики застосували заборонене озброєння в зоні ООС

ООС на свої сторінці у Facebook зазначає, що бойовики ЛНР наказали патрулю СММ ОБСЄ залишити пункт пропуску на кордоні біля Ізвариного

Українська сторона СЦКК повідомляє: збройні формування Російської Федерації та їхні найманці на Донбасі забороняють спостерігачам СММ ОБСЄ потрапляти на контрольовані ними об’єкти і території, тим самим перешкоджають діяльності Місії.

За даними щоденного звіту СММ ОБСЄ, який опубліковано 25.01.2019 року, зафіксовано факт заборони доступу та інші перешкоди реалізації Мандату Місії, особливо, коли йдеться про ділянки, прилеглі до кордону з Російською Федерацією.

Так, на пункті пропуску на кордоні біля Ізвариного (на південний схід від Луганська) найманець російсько-окупаційних військ в черговий раз (минулого разу подібний випадок відмови було відзначено у щоденному звіті СММ від 15 січня 2019 року), без пояснення причини, наказав патрулю Місії залишити зазначений район.

Українська сторона СЦКК вважає неприпустимим подібні агресивні дії російсько-окупаційних військ, які набули системного характеру. Перешкоджання діяльності СММ ОБСЄ свідчить про те, що керівництву окупантів є що прибирати з полю зору міжнародних спостерігачів, тому вони продовжують нехтувати Мінськими домовленостями та всіляко спонукати загострення збройного конфлікту на Донбасі.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com