Боротьба за клімат: як в Європі переробляють пластик (відео)

11.02.2019, 10:32
11384

Питання збереження екології було важливим завжди. Щоправда, такою забрудненою, як зараз, Земля ще не було ніколи. Тому більшість країн поставила собі за мету зробити все можливе, щоб врятувати нашу планету від засилля пластику.

Читайте також: Бельгійські школярі вийшли на страйк (відео)

Багаторазова переробка переробка пластику – це той шлях, яким пішли багато країн Європи, що скоротити продукцію шкідливої речовини та вберегти Світовий океан разом з його мешканцями від екологічної катастрофи. Один із методів – багаторазове використання пляшок.

У Німеччині, Норвегії та Швеції у кожному супермаркеті можна знайти автомат, куди можна здати “за винагороду” порожні пластикові пляшки. Ціна в кожній країні коливається. В Німеччині, наприклад, за одну пляшку платять 25 центів (якщо вона піддається переробці, на етикетці стоятиме спеціальний знак). Це в той час, коли пів літри води коштує близько 40 центів. Такі ємкості, які можна здавати  на повторну переробку, в Німеччині називають пфанд. Економія та екологія – два ключових принципи, за якими виховуються покоління європейців. При здачі пляшок, комп’ютер проскановує штрих-код і видає чек, яким на касі можна заплатити за нову покупку.

Це стосується також і бляшанок. Раніше вони були взагалі заборонені для використання, але німецька мережа супермаркетів Penny запровадила пфанд і для них, тому любителі пива та газованих напоїв можуть купувати їх у зручній та безпечній тарі. Ціна на бляшанки вражає – 50 центів (0,5 пива коштує близько 80 центів).

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com