Боррель сказав Зеленському, що Євросоюз – не банкомат

25.09.2020, 20:19
85084

Не всі нинішні труднощі в Україні пов’язані з пандемією коронавірусу. Тільки українці власноруч можуть втілити необхідні реформи. Про це глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель написав у своїй статті на сайті Європейської правди.

Читайте також: Шмигаль повідомив, чи скасовується безвіз України з Євросоюзом

За його словами, ЄС розраховує, що Україна повністю скористається перевагами співпраці в рамках Угоди про асоціацію і глибокої та всеохопної зони вільної торгівлі.

“Як я вже сказав президенту (Зеленському – ред.), ЄС не є благодійною організацією чи банкоматом. Кращий спосіб підтримати Україну для нас – це допомогти в реформуванні країни. Але тільки українці власноруч можуть втілити ці реформи. Кращим способом стабілізувати наш регіон сусідства є стабільна, багата і демократична Україна”, – написав Боррель.

Він нагадав, що Євросоюз допомагає Україні боротися з коронавірусною кризою, виділивши більше 190 млн євро за ініціативою Команда Європа.

“В останні місяці криза, викликана COVID-19, погіршила соціально-економічну ситуацію в Україні, як і в інших країнах світу. У другому кварталі поточного року ВВП України впав на 11,4%. Однак не всі актуальні проблеми в Україні пов’язані з COVID-19”, – підкреслив дипломат.

Боррель зазначив, що олігархи досі зберігають значний вплив, і, наприклад, вони мають більшість національних телеканалів.

“Свобода інформації є киснем демократії, а незалежні медіа мають вирішальне значення в зусиллях України щодо забезпечення сталого інформаційного простору й активного громадянського суспільства”, – нагадав він.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com