Bosch та Michelin: з ринку РФ пішли ще 13 міжнародних компаній – KSE Institute

4.07.2023, 10:30
143255

З ринку Росії у червні пішли 13 міжнародних компаній, зокрема один із найбільших світових виробників автомобільних покришок Michelin Group, німецька компанія Bosch та американська хімічна корпорація 3M.

Читайте також: З’явилися фото таборів у Білорусі, де, ймовірно, житимуть “вагнерівці”

Про це йдеться у дослідженні KSE Institute.

Аналітики зазначають, що загалом станом на сьогодні 254 міжнародні компанії повністю припинили діяльність у Росії. Також 1191 іноземний бізнес згорнули операції та заявили про намір покинути країну.

“Водночас 1352 (40,8% від загального числа) компанії з тих, що потрапили до моніторингу KSE Institute, поки що не збираються покидати російський ринок, працюючи без будь-яких змін. Ще 519 (15,7% від загального числа) іноземних бізнесів призупинили нові інвестиції в Росію та продовжують вичікувати”, – йдеться у дослідженні.

Згідно з даними моніторингу, 254 міжнародні компанії, що повністю залишили ринок Росії, забезпечували щонайменше 417,5 тис. робочих місць, їхній річний дохід складав 62,2 млрд доларів, а капітал оцінювався у 28,6 млрд доларів, тоді як вартість активів цих компаній сягала 52,4 млрд доларів.

Експерти KSE Institute зазначають, що станом на кінець червня 2023 року російський ринок уже покинули компанії з 35 країн і 39 галузей економіки, продемонструвавши справжню реакцію на повномасштабне вторгнення, яке розпочала РФ. Найбільше з них мали штаб-квартири в США, Німеччині, Фінляндії, Великобританії і Франції та працювали  в індустріях “Автомобілебудування”, “Енергетика, нафта та газ”, “Електроніка”, “Споживчі товари та одяг”, та “Їжа та напої”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com