Бої в Маріуполі зривають плани Кремля – британська розвідка

23.04.2022, 12:33
118062

Попри заяву Кремля про “завоювання” Маріуполя, там тривають важкі бої, які зривають спроби росіян захопити місто. Незважаючи на посилення активності, російські війська не досягли значних успіхів за останні 24 години, їхнім зусиллям перешкоджають українські контратаки.

Про це повідомили у Міноборони Великої Британії.

“Повітряним та морським силам РФ не вдалося встановили контроль у жодній з областей, зважаючи на ефективність ППО та морської оборони України, це зменшує їхню здатність досягати значного прогресу”, – йдеться у повідомленні.

Напередодні російський президент оголосив про звільненняукраїнського портового міста на Азовському морі. Путін зазначив, що він наказав російським військам заблокувати всі виходи з металургійного комбінату “Азовсталь”, “щоб муха не пролетіла”.

Президент США Джо Байден назвав нинішні події “критичним моментом” у конфлікті. Він пообіцяв відправити в Україну десятки гаубиць, 144 тисяч одиниць боєприпасів та тактичні безпілотники. Байден також оголосив про плани заборонити афілійованим з Росією торговим судам заходити до портів і прибережних вод США, що доповнить новий раунд західних санкцій щодо Москви.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com