Бразилець, як воював за “ДНР”, отримав 13 років в’язниці

2.05.2019, 20:47
23316

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровщини виніс вирок громадянину Бразилії Рафаелю Лусваргхі , який воював на Донбасі за сепаратистів ″ДНР″, присудивши 13 років в’язниці . Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Читайте також: Чеський суд готується винести вирок солдату, який воював за ДНР: чоловіку загрожує довічне ув’язнення

У повідомленні йдеться, що під час судового слідства прокурором були приведені безперечні докази провини Лусваргі в інкримінованих злочинах. Своєю чергою, бразилець визнав свою провину тільки в частині участі в діяльності заборонених законом збройних формувань, проте заперечував участь у терористичних організацій.

Суд, заслухавши доводи сторін, визнав обвинуваченого винним за ч.1 ст. 258-3 і ч.2 ст. 260 КК України і призначив йому покарання у вигляді 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Крім того, суд стягнув з іноземця витрати на проведення експертиз в сумі близько 15 тисяч гривень, йдеться в повідомленні.

Відомо, що при виконанні вироку обвинуваченому буде зараховано термін, проведений ним під вартою станом на 2 травня.

Нагадаємо, 4 травня 2018 року в Києві націоналісти із С-14 захопили Рафаеля Лусваргхі, який воював на Донбасі на боці бойовиків.  7 травня він був арештований судом на два місяці, після чого термін утримання під вартою неодноразово продовжувався.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com