Бронювання працівників цирку: у Мінкульті пояснили мету і назвали кількість заброньованих

17.04.2024, 21:07
157489

Нещодавно українців у Мережі збурила новина про те, що деякі працівники цирку отримали бронювання від мобілізації. Користувачі соцмереж дивувалися, як і чому цирки стали критично важливими підприємствами для держави.

Читайте також: Мобілізація в Україні: які зміни чекають на людей з інвалідністю

Тимчасовий виконувач обов’язків міністра культури та інформполітики Ростислав Карандєєв пояснив, навіщо працівників цирку заброньовано від мобілізації і яка їхня кількість. Про це пише LIGA.net.

За його словами, зараз в Україні колективи державних пересувних цирків виконують важливу функцію щодо допомоги збалансування трагічної інформації і беруть участь у заходах відновлення ментального здоров’я.

“Вони виконують зараз важливу функцію щодо замовлення потреб населення на відносно мирній території. Відвідувачами заходів, які проводяться в закладах циркового мистецтва, є діти, є сім’ї військовослужбовців, які потребують сьогодні уваги та культурно-освітньої послуги, яка допомагає їм вижити в умовах війни, збалансувати, на жаль, ту трагічну інформацію, яка йде зі всіх сторін”, – стверджує Карандєєв.

Він уточнив, що наразі зі 155 працівників дирекцій державних пересувних циркових колективів  – тільки 46 військовозобов’язаних. І лише 14 заброньовані від мобілізації, бо без них неможливо буде працювати.

“Ми забронювали лише 14, а вісім людей мобілізовані, тому залишилось 32 незаброньованих. Ми забронювали лише критичну частину людей, без яких цьому підприємству немає сенсу працювати”, – сказав в.о. голови Мінкульту.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com