Британія самостійно не зможе воювати проти РФ понад 2 місяці – британський генерал

28.03.2024, 11:01
156468

Британія не змогла б воювати з Росією понад два місяці, бо не має достатньо зброї для тривалого протистояння.

Читайте також: Путін готується до великого наступу цього року

Про це сказав заступник начальника штабу оборони Великої Британі, генерал Роб Магован, пише Telegraph.

На запитання, чи Британія зможе “боротися з Путіним більше кількох місяців у повномасштабній війні”, Магован відверто визнав, що не зможе, оскільки в країни недостатньо резервів і боєприпасів.

“Ми дуже чітко дали зрозуміти, що сума грошей, яку витрачаємо на боєприпаси зараз, і яка є значною, не відповідає, в усіх сферах, загрозам, з якими ми зіштовхуємося. Нам потрібно витрачати більше грошей на те, що ми називаємо інтегрованою протиповітряною протиракетною обороною”, – сказав генерал, виступаючи перед членами комітету з питань оборони Палати громад.

Заява Магована пролунала після того, як міністр оборони Грант Шаппс сказав депутатам, що він просив очільника уряду Ріші Сунака та міністра фінансів Джеремі Ганта виділити більше грошей на оборону, проте цього не сталося.

“Для людей, які спостерігають і чують, що Сполучене Королівство не готове до війни з Росією, важливо розуміти, що оскільки ми в НАТО і існує стаття 5, ми ніколи не будемо в такій ситуації”, – запевнив Шаппс, маючи на увазі, що Британія не залишиться віч-на-віч з РФ.

Шаппс також сказав депутатам, що уроки війни в Україні показали важливість бойових безпілотників через те, що вони смертоносні, але недорогі.

“Це (війна в Україні. – Ред.) – ймовірно, перша справжня війна безпілотників, і я не думаю, що ми коли-небудь знову побачимо війну, яка б не включала безпілотників”, – сказав очільник британського Міноборони.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com