Британія вдарила санкціями по найбільшому виробнику сталі в Росії: серед співвласників – Абрамович

5.05.2022, 22:32
118960

Велика Британія 5 травня запровадила санкції проти міжнародної гірничо-металургійної корпорації Evraz, власниками якої є росіяни. Зокрема, співвласником Evraz є російський олігарх Роман Абрамович. Загалом після розв’язаної Росією повномасштабної війни проти України Британія наклала санкції на понад 1000 осіб і понад 100 компаній з РФ.

Про це йдеться в заяві на сайті британського уряду.

Там пояснили, що металургійна і гірничовидобувна компанія працює в галузях, що мають стратегічне значення для уряду Росії.

Evraz plc виробляє 28% всіх залізничних коліс і 97% залізничних колій у Росії. Британський уряд наголосив, що це має дуже велике значення, адже РФ використовує саме залізницю для переміщення ключових військових постачань і військ на лінію фронту в Україні.

“Поряд з існуючими заходами, ця дія ще більше стримуватиме компанії, що працюють у стратегічних секторах Росії. Сьогоднішнє заморожування активів означає, що жоден громадянин або компанія Великої Британії не можуть вести з ними бізнес… Ці санкції ще більше підірвуть фінансові резерви Путіна та економіку і підтримають подальший спротив України“, – йдеться в заяві британського уряду.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com