Британські лікарі винайшли експерементальне лікування раку

10.03.2024, 12:00
155499

У Великобританії 41-річний чоловік на ім’я Бен Тротман здолав агресивну форму раку завдяки експериментальному лікуванню.

Читайте також: Які вітаміни покращують емоційне здоров’я та допомагають боротися зі стресом

Лікарі діагностували у Тротмана гліобластому в жовтні 2022 року і даи йому 9 місяців життя, пише The Times. Видання нагадало, що таку форму раку ще з початку 2000-х лікують променевою або хіміотерапією, а потім проводять операцію, щоб вирізати більшу частину пухлини.

Інколи після такого лікування у пацієнтів була ремісія, проте переважно  хвороба поверталася та швидко вбивала людину. Інколи пухлина могла вдвічі збільшитися всього за сім тижнів після лікування.

Лікар Пол Малхолланд запропонував пацієнтам перед стандартним курсом лікування пройти курс імунотерапії. Цей метод активізує захисні функції організму та посилює його боротьбу з раковими клітинами.

Єдиним добровольцем виявився Бен Тротман. Після застосування експериментальної схеми у його мозку не виявили пухлини. Малхолланд заявив, що імунна система чоловіка самостійно знищила хворобу.

Тротман почав стандартне лікування в січні 2023 року, а зараз продовжує щомісячну хіміотерапію.

Вчений переконаний, що результати цього експерименту допоможуть винайти ефективні ліки не лише від гліобластоми, а й інших агресивних видів раку, які в даний час не піддаються лікуванню.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com