Британські вчені назвали чотири нерозгадані таємниці Землі

15.03.2021, 16:55
95485

Геологи з Великобританії назвали основні загадки планети Земля, що хвилюють дослідників з різних країн протягом тривалого часу. Основних питань, на які все ще немає відповідей, всього чотири, – пише Курс України.

Читайте також: Доба «не дотягує» до 24 годин – Земля стала обертатися швидше

Наприклад, вчені все ще не знають, звідки на Землі з’явилася вода. Відомо, що на ранній Землі, тобто, відразу після формування планети чотири з половиною мільярди років тому, води практично не було. Є кілька фундаментальних теорій виникнення води, але вибрати єдину вірну вчені поки не змогли.

Інший, не менш важливе питання – що спровокувало рух тектонічних плит. Цю таємницю можна було б розгадати, якби вченим вдалося отримати зразки перших порід, однак вони зникли ще мільярди років тому. Все, що є у геологів сьогодні – це невеликі фрагменти стародавніх мінеральних зерен, знайдені в Австралії в 2001 році.

Говорячи про загадки планети Земля, не можна не згадати про таємниці зародження життя. Деякі вчені вважають, що життя на Землю занесло впало небесне тіло, однак доказів у цієї гіпотези немає.

Остання таємниця з чотирьох основних – процес, в результаті якого атмосфера Землі придбала кисень, який сприяв виникненню складної життя. Вважається, що за появу кисню відповідали ціанобактерії, але вчені кажуть, що є деякі нюанси, які вказують на те, що не все так просто.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com