Британський прем’єр-міністр Тереза Мей може завтра подати у відставку

23.05.2019, 13:50
26095

Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей може піти у відставку вже завтра. Як повідомляє УНІАН з посиланням на The Times, це пов’язано з виступом Кабінету міністрів проти її плану щодо Brexit.

Читайте також: Тереза Мей закликала суперника Корбина забути розбіжності заради домовленостей щодо Brexit

Союзники Мей, як стверджується, вважають, що вона може оголосити про свій відхід після зустрічі з Грейхемом Брейді – головою “комітету 1922 року” партії консерваторів, який вирішує питання зміни партійного керівництва. У цю групу входять рядові депутати, які не обіймають посад в уряді. Раніше лідер більшості в палаті громад Андреа Ледсом подала у відставку і, таким чином, залишає кабінет прем’єр-міністра Британії Терези Мей. Вона заявила, що більше не вірить, що чинний уряд зможе довести до кінця вихід країни із Європейського союзу (Brexit), писало BBC.

Кілька міністрів сказали виданню, що Мей більше не може залишатися на своєму посту. Відставка Ледсом – 36-та за рахунком в кабінеті Мей, при тому, що 21 з них була пов’язана з Brexit. Новина про звільнення політика з’явилась через день після того, як прем’єр-міністр в черговий раз спробувала отримати підтримку парламенту для свого варіанту угоди по Brexit. Цього розу Мей також запропонувала ряд поступок, в тому числі – пообіцяла провести голосування про проведення другого загального референдуму за Brexit.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com