Буданов розповів, як ЗСУ звільнятимуть Бахмут

23.09.2023, 15:04
147188

Збройні сили України продовжуватимуть наступ на півдні доти, доки в Україні є на це ресурси. Крім того, також тривають операції із деокупації Бахмута.

Читайте також: Українські спецпризначенці кілька разів висаджувались в окупованому Енергодарі: подробиці

Про це розповів керівник ГУР Кирило Буданов в інтерв’ю TheDrive.

“Нещодавно ми повернули Кліщіївку, яка виглядає так, ніби це дуже маленька ділянка землі, але це важливо, тому що вона знаходиться на пагорбі, звідки відкривається вид на решту місцевості”, – каже Буданов.

За його словами, наступний крок для українських військових – перекрити всі шляхи постачання, які йдуть на Бахмут.

“Практично ця операція, за якою ми йдемо, – це траса, дуже схожа на російську, якою вони брали Бахмут. З тією лише різницею, що вони все-таки вели ті лобові атаки на місто, які призвели до дуже великих втрат у живій силі. Ми не будемо цього робити. Ми постараємося охопити місто, і тільки після того, як воно буде охоплено, ми заїдемо в місто”, – зазначив очільник ГУР.

Зокрема, він продовжує, що операція в Бахмуті спрямована на те, щоб стиснути російські сили та не дати їм посилити атаки на бердянському та мелітопольському напрямках.

Нова армія РФ

“Звичайно, і це дало результат, якого ми хотіли. Наприклад, нещодавно росіяни передислокували свій єдиний резерв – 25-ту армію, яка нещодавно була створена і ще не завершила створення. Зараз його передислокували приблизно на північ від Бахмута, і саме там його планують поховати”, – зазначив Буданов.

За його даними, 25-а армія РФ налічує близько 15 тисяч солдатів.

“Це не так багато. І крім цього, загроза для росіян втратити Бахмут змушує їх постійно передислокувати додаткові сили в район Бахмута, що, звісно, виснажує їхні ресурси з інших напрямків, таких як південь”, – резюмував керівник ГУР.

Також Кирило Буданов розповів, що поки зарано казати про вбивство ватажка ПВК “Вагнер” Євгена Пригожина.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com