Буданов входив до елітного підрозділу ЦРУ: у NYT повідомили, чим він займався

27.02.2024, 13:31
154833

Начальник ГУР Міноборони України Кирило Буданов входив до елітного підрозділу “Загін 2245”, який готувало Центральне розвідуправління США.

Читайте також: Зеленський вперше заявив про 31 тисячу загиблих українських воїнів: західні ЗМІ називають іншу цифру

Про це повідомляє The New York Times.

За інформацією видання, Буданов був одним з офіцерів підрозділу, який захоплював російські безпілотники і засоби зв’язку, щоб техніки ЦРУ могли перепрофілювати їх і зламати шифрувальні системи.

“Генерал Буданов був висхідною зіркою в підрозділі 2245. Він був відомий сміливими операціями в тилу ворога і мав глибокі зв’язки з ЦРУ. Агентство підготувало його, а також зробило екстраординарний крок, відправивши на реабілітацію до Національного військово-медичного центру Волтера Ріда в Меріленді після того, як він отримав поранення правої руки під час боїв на Донбасі”, – йдеться у статті.

У публікації вказано, що під час однієї з операція переодягнений у російську форму Буданов повів спецпризначенців через вузьку затоку на надувних катерах, висадившись вночі в окупованому Криму. На них там чекав елітний російський спецназ. Українці дали відсіч, ліквідувавши кількох ворожих бійців, зокрема й сина генерала. Після цього українці відступили до берегової лінії, занурилися в море та годинами пливли до контрольованої Україною території.

“Це була катастрофа. У публічному зверненні президент Путін звинуватив українців у підготовці теракту та пообіцяв помститися за загибель російських бойовиків”, – зазначається в публікації.

Автори зазначають, що партнерство ЦРУ з українцями було настільки успішним, що спецслужба виявила бажання повторити його з іншими європейськими спецслужбами, орієнтованими на протидію Росії.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com