Будинки, мости, дороги та аеропорти: експерти підрахували збитки від зруйнованої інфраструктури України

18.03.2022, 12:20
114873

Станом на 17 березня збитки завдані інфраструктурі України у війні, яку розпочала Росія, склали 1,8 трлн гривень або 62,6 млрд дол.

Про це повідомляє перша заступниця директора Prozorro.Продажі та керівниця Центру аналізу публічних фінансів та публічного управління у Київській школі економіки (KSE) Дарина Рябкова.

“Станом на 17 березня ця сума складає 1,8 трлн гривень або $62,7 млрд. Порівняно з попередньою оцінкою, оприлюдненою 10 березня, обсяг втрат зріс на 330 млрд грн, або на $8,4 млрд”, – пише експертка.

Таким чином, за розрахунками KSE, від початку військової агресії Росії, від 24 лютого, в Україні було пошкоджено, зруйновано або захоплено щонайменше 411 закладів освіти, 36 закладів охорони здоров’я, 1600 житлових будинків, 26 заводів та 6 ТЕС/ГЕС тощо. Крім того, пошкоджено чи зруйновано понад 15 тисяч кілометрів автомобільних доріг, 5 тисяч кілометрів залізничних шляхів, зруйновано / виведено з ладу 15 аеропортів, 350 мостів та мостових переходів тощо.

Зазначається, що долучитись до роботи зі збору інформації та даних може кожен громадянин. Для цього всі, хто став свідками руйнувань, може додати дані про пошкодження будівель, підприємств, доріг, інших об’єктів на спеціальний портал damaged.in.ua, який ми запустили при підтримці Мінекономіки та Офісу президента. За перший тиждень роботи сайту громадяни подали вже понад 430 описів про пошкодження.

Розрахунки побудовано на аналізі кількох тисяч публічних повідомлень від громадян, уряду, місцевих органів влади щодо втрат та пошкоджень по всій країні. Дані оцінки не є вичерпними: інформація про численні пошкодження та руйнування може бути відсутня через відсутність можливості у громадян, місцевих та державних органів влади оперативно фіксувати завдані пошкодження у розрізі кожного міста та населеного пункту.

__________________________________________________________________________________

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com