Було дитяче свято: волонтер із США розповів деталі удару РФ по Краматорську

29.06.2023, 13:00
143000

Американський доброволець в Україні розповів, що він був у ресторані Краматорська, коли у вівторок, 28 червня, ввечері в нього влучила російська ракета. У закладі було дитяче свято.

Читайте також: Наслідки бунту Пригожина: Суровікіна відправили до СІЗО – росЗМІ

28-річний Нік Дакворт із Сонори, штат Каліфорнія, сказав, що прибув до ресторану Ria Lounge з колегами приблизно за 20 хвилин до ракетного обстрілу, який стався відразу після 19:30. місцевий час.

“Я пам’ятаю, як намагався сказати своїй команді, щоб вони спускалися (в укриття – ред.), але зазнав невдачі до того, як вона (ракета – ред.) потрапила”, — сказав Дакворт у коментарі CNN.

“Як тільки вони переїхали, я побіг допомагати перекладачеві журналістської команди, у якої були важкі травми. Як тільки до неї підійшов більш кваліфікований медичний працівник і на місце події прибув фельдшер нашої команди, я побіг в ресторан, щоб оцінити, де допомога потрібна найбільше, включаючи спробу дістатися до дівчини, притиснутою дахом і колоною. А також допомагав переміщати уламки там, де інші були затиснуті, але в більш стабільних умовах”, — повідомив волонтер.

За його словами, в ресторані було дитяче свято.

“Було дитяче свято, багато інших гуманітарних працівників, журналістів”, – вказав Дакворт.

Його група ледь не загинула, адже всередині ресторану в повній мірі відчувалися наслідки удару, але офіціантові вдалося знайти для них столик зовні в останню хвилину. Волонтер зазначив, що це, ймовірно, врятувало йому життя.

“Єдиний вільний всередині стіл був похований під уламками”, – сказав Дакворт.

Він і його колеги, в тому числі британський волонтер Мо Хорнік, відбулися лише легкими травмами і розмістив в Facebook фотографії з місця події і всередині лікарні.

Дакворт сказав, що він перебуває в Україні близько 14 місяців, працюючи в гуманітарній благодійній організації, що доставляє допомогу мирним жителям у прифронтових селах. Він часто писав у Facebook про доставку медикаментів та інших продуктів у прифронтові райони на сході України.

“Ми тільки ще більше згуртовані і мотивовані продовжувати нашу роботу, незважаючи на цей теракт”, — написав Дакворт у своєму пості на Facebook.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com