Бюджет України у січні недоотримав 25% планових доходів – Мінфін

2.02.2020, 15:46
61652

Доходи загального фонду державного бюджету України в січні становили 42,6 млрд грн, що на 13,8 млрд грн, або на 25%, нижче планового показника на цей період. Про це  повідомляється на сайті Міністерства фінансів України.

Читайте також: Рейтинг росту мінімальних зарплат: Україна зміцнила позиції в світі

Головною причиною недовиконання доходів стали суттєві зміни макроекономічних показників порівняно з прогнозом уряду, затвердженим в жовтні 2019 року. Зокрема, більш високий обмінний курс гривні −24,1 грн/дол. проти 27 грн/дол., а також більш низький обсяг імпорту − на 2,5%, нижчі ціни на газ.

За інформацією Мінфіну, сукупні запозичення до загального фонду держбюджету в січні становили 50,8 млрд грн, з яких 16,9 млрд грн були отримані на внутрішньому ринку. При цьому, на погашення держборгу в січні спрямовано 31,6 млрд у гривневому еквіваленті. Зазначається, що витрати держбюджету в січні були профінансовані відповідно до розпису на підставі відкритих асигнувань.

Також повідомляється, що Міністерство фінансів на підставі оперативних даних за січень вживе заходів відповідного реагування на об’єктивні фактори, які впливають на доходи і видатки держбюджету, щоб нівелювати їх негативний вплив протягом року.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com