Часті головні болі можуть сигналізувати про серйозне захворювання

23.10.2020, 11:32
87275

Пухлина головного мозку – це новоутворення з клітин, які розмножуються ненормальним чином і без усякого контролю. Вони класифікуються залежно від інтенсивності росту і місця розташування. Іноді єдиним симптомом пухлини може бути тільки головний біль.

Читайте також: Комаровський назвав спосіб, як швидко дізнатися, чи хвора людина COVID-19

Про це пише видання “Головред“.

Однак головні болі часто виникають і абсолютно здорових людей, тому їм не надають особливого значення. Вони можуть бути пов’язані зі стресами, зневодненням та іншими факторами. Лікарі розповіли, на що обов’язково слід звернути увагу, щоб не пропустити симптом розвитку раку.

“Близько п’ятдесяти відсотків людей з діагнозом пухлина головного мозку скаржаться, що постійний головний біль був одним з перших симптомів, з приводу яких вони звернулися до свого терапевта”, – розповів нейрохірург-консультант Сандж Бассі.

Він пояснив, що головний біль при пухлини мозку викликається не самим новоутворенням, оскільки мозок не має больових рецепторів, а тиском на чутливі кровоносні судини та нерви в головному мозку. Також пухлина може блокувати потік спинномозкової рідини в мозок.

За словами фахівця, головний біль при пухлині буде відрізнятися від звичайного болю, і часто він супроводжується додатковими симптомами. Такий біль буде проявлятися:

Рано-вранці, після пробудження. Біль буде посилюватися до тих пір, поки людина не встане.

Читайте також: Вчені назвали спосіб зменшення смертності від COVID-19

Біль сильний і триває набагато довше, ніж зазвичай. Звичайні знеболювальні препарати не допомагають або діють дуже слабо.

Якщо біль стає дуже сильним або супроводжується високою температурою або ригідністю шиї, то варто негайно звернутися за допомогою до медиків.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com