Чехія запровадила нічну комендантську годину

27.10.2020, 11:30
87558

Чеський уряд з середи, 28 жовтня, вводить заборону на пересування громадян з 21.00 до 05.00 ранку за місцевим часом в зв’язку зі збільшенням темпів поширення коронавірусу.

Читайте також: Норвегія посилює карантин: нові правила для іноземців

Про це заявив міністр охорони здоров’я Чехії Роман Примула, передає Главком.

“Обмеження, що діють в Чехії протягом останніх днів, не дали належного ефекту, – зазначив він. – Уряд ухвалив рішення їх посилити. З 28 жовтня до 3 листопада забороняється вільне пересування громадян з 21:00 до 04:59  територією Чехії”.

У той же час, допускаються деякі виключення з правил.

“Це термінові робочі поїздки і виходи з будинку для виконання обов’язків, пов’язаних із забезпеченням громадського порядку і наданням медичної допомоги населенню. Можна здійснювати невідкладні поїздки. Дозволено вигул собак в радіусі 500 м від будинку”, – уточнив міністр.

Крім того, громадянам рекомендували обмежити соціальні контакти, а роботодавців попросили максимально перевести працівників на віддалену форму роботи.

За словами Примули, в країні з населенням майже 10,7 млн осіб може налічуватися до півмільйона тих, які заразилися коронавірусом. Більшість з них не перевірялися на наявність інфекції.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com