Через аварію на ТЕС зупинився Кременчуцький нафтопереробний завод

4.07.2020, 18:20
77356

У місті Горішні Плавні Полтавської області через збій в електромережі на ТЕЦ вперше за 55 років на декілька секунд зупинився Кременчуцький нафтопереробний завод – найбільше підприємство з виробництва нафтопродуктів в Україні.

Читайте також: На Миколаївщині спалахнула масштабна пожежа на сміттєзвалищі (фото, відео)

Про це ТСН.ua повідомив Юрій Голич, в.о. головного інженера заводу.

Так, за його словами, через збій у роботі підприємства було здійснено аварійний викид газу, який і зафільмували користувачі соцмереж. На фото і відео з труб нафтопереробного заводу виривається вогонь та йде сильний дим.

“Через аварію у Горішніх Плавнях на ТЕЦ на станції Кременчуцького нафтопереробного заводу впала напруга через що на 100% на декілька секунд сьогодні вдень (4 липня) зупинилося усе підприємство”, – пояснив Юрій Голич.

Він додав, що така ситуація на заводі сталася вперше за 55 років, а світлини з вогнем і димом він пояснив аварійним скиданням газу. “Оскільки це вихідний нам оперативно довелося викликати усіх на роботу: інженерів, електриків. Було здійснено аварійне скидання газу на факели, це нормально при аварійних ситуаціях”, – зазначив в.о. головного інженера.

За наявною оперативною інформацією, причина перепаду напруги у аварії на підстанції “Укренерго” – вибух трансформатору 150 кВ. Також без струму залишалось сьогодні і місто Горішні Плавні.

У ДСНС Полтавської області ТСН.ua повідомили, що рятувальників, у зв’язку з аварійною ситуацією на заводі, не викликали.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com