Через карантин у Києві 8-9 травня масові заходи не відбуватимуться

5.05.2020, 14:10
71481

Масові заходи у столиці 8 травня – у Дня пам’яті та примирення і 9 травня – у День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні через карантинні обмеження не проводитимуться.

Читайте також: Росіян привітали з 9 травня плакатом з фінським солдатом

Як передає УНІАН, про це Київський міський голова Віталій Кличко повідомив на онлайн-брифінгу, відповідаючи на запитання журналістів.

“У зв’язку з обмеженнями масові заходи у столиці проводити не будуть… Я розумію, що багато людей в цей день вітали ветеранів, несли квіти до пам’ятників чи ходили на кладовища до могил рідних… Але цього року формат буде іншим. Тож можна привітати ветеранів, зателефонувавши їм. Згадати своїх близьких і поділитися їх історіями в соціальних мережах”, – запропонував Кличко.

Він закликав киян провести ці вихідні дні вдома та дотримуватися карантинних обмежень.За його словами, 8–9 травня у столиці поліція нестиме службу у посиленому режимі, їй допомагатимуть представники “Муніципальної варти”.”І також хочу попередити тих людей, які планують під час цих свят політичні акції та провокації: не варто ці дні використовувати задля дестабілізації ситуації та власного піару”, – наголосив мер.

Разом з тим Кличко повідомив, що підписав розпорядження про надання щорічної матеріальної допомоги з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

“Виплати вже розпочалися – їх отримують понад 78 тисяч ветеранів Другої світової, учасники Антитерористичної операції, воїни-інтернаціоналісти, учасники Революції гідності та інші окремі категорії громадян”, – додав міський голова.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com