Через можливу ядерну атаку зі сторони Росії НАТО вперше змінило військову стратегію

25.05.2019, 11:49
26372

НАТО вперше за кілька останніх десятиліть змінила свою військову стратегію. Про це генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг заявив в інтерв’ю німецькому тижневику Welt am Sonntag, повідомляє Deutsche Welle.

Читайте також: Генсек НАТО привітав Зеленського з перемогою на виборах

Він пояснив цей крок необхідністю реагувати на “ядерну загрозу”, що зростає, з боку Росії. “Наші військові експерти на цьому тижні ухвалили нову військову стратегію для альянсу”, – сказав Столтенберг.

За його словами, від 2014 року склалася “нова обстановка в сфері безпеки”, виникли нові виклики на сході і на півдні Європи. “Йдеться про те, щоб і надалі повною мірою демонструвати обороноздатність і мати можливість забезпечувати стабільність. Це почасти вимагає нових військових концепцій”, – пояснив генсек НАТО.

Він підкреслив, що сила альянсу полягає саме в тому, щоб “бути спроможним змінитися за необхідності”. Генеральний секретар НАТО нагадав, що в 2014 році країни-учасниці організації домовилися збільшити свої витрати на оборону майже до 2% від ВВП. Це не штучно придумані цифри, вони “відображають потреби, пов’язані з військовою обороноздатністю” альянсу, додав Столтенберг, зазначивши, що мета полягає аж ніяк не в тому, щоб піти назустріч вимогам президента США Дональда Трампа.

Він привітав готовність Німеччини цього року наростити відповідні показники до 1,35% від ВВП і висловив сподівання на те, що у подальшому вони будуть ще збільшені.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com