Через напади ведмедів на архіпелазі Нова Земля оголосили надзвичайний стан

9.02.2019, 20:49
11227

На архіпелазі Нова Земля ввели режим надзвичайної ситуації через масову орду білих ведмедів до населених пунктів. Про пише theБабель.

Читайте також: Із зоопарку втекли хижі звірі у Німеччині

Жителі налякані, адже дикі тварини ведуть себе агресивно і нападають. Вони заходять у житлові приміщення. Повідомляється що, у районі селища Белушья Губа помічено 52 ведмеді. Можливо, ведмедів до людей привели харчові відходи, адже вони відчувають голод.
“Більше п’яти тварин не залишають гарнізон, в буквальному сенсі ганяються за людьми і навіть заходять у під’їзди житлових будинків”, — заявила глава адміністрації Нової Землі Жиганши Мусіна.

Федеральна служба з нагляду у сфері природокористування заборонила відстрілювати ведмедів, так як вони внесені у Червону книгу, і відправила оперативну групу, щоб вирішити питання.

Постраждалих від білих ведмедів поки немає, але люди все одно бояться за життя. В адміністрації зазначили, що тварини відчули безпеку і не реагують на автомобілі, чи шумові сигнали, якими їх намагаються прогнати.

Місцеві кажуть, що такого масового нашестя ведмедів на архіпелазі не було. На сайті міського округу опублікували інформацію про те, як вести себе при зустрічі з білим ведмедем. Застосовувати зброю дозволено лише у надзвичайних випадках.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com