“Червона” Волинь: як місцеві мешканці сприйняли нові карантинні заборони й правила

8.11.2021, 22:02
104704

13 тисяч нових випадків COVID-19 за добу – такі дані МОЗУ за неділю. Понад 3,5 тисячі хворих довелося шпиталізувати. 473 осіб – померли. Утім – кажуть чиновники – захворюваність пішла на спад – оскільки українці почали активно вакцинуватися. За перший тиждень листопада в Україні зробили мільйон 600 тисяч щеплень від коронавірусу. Проте в “червоній” зоні наразі перебуває вже більшість території країни – 16 областей та Київ. Сьогодні до цього переліку приєдналась і Волинь.

Читайте також: МОЗ затвердило форму довідки про протипоказання до вакцинації від COVID-19 (документ)

Про те, як сприйняли нові “червоні” правила волиняни – 8 листопада йдеться в сюжеті ТСН.16:45.

Так, від самого ранку біля пунктів вакцинації – аншлаг. Щойно в регіоні заговорили про “червону” зону, щепитися захотіли сотні людей, бо тепер не тільки на роботу, а й у крамниці, кав’ярні, торгівельні центри без COVID-сертифікату – зась. На входах відвідувачів перевіряють – і завертають.

В автобуси міжобласного сполучення від сьогодні сісти можна теж лише з сертифікатом, довідкою, що переніс “ковід”, або свіжим тестом.  А от у луцькому міському транспорті – зелене світло усім пасажирам. Напередодні спеціальна комісія вирішила – і без сертифікату їхати можна.

“Водій повинен слідкувати за дорогою і перевірити всі ці сертифікати – не є реальним, тим паче водій не знає, які вони є”, – говорить в.о. керівника відділу транспорту Луцької міської ради Олександр Середа.

За новою схемою працюють освітні заклади. Школярів відправили на дистанційне навчання. За винятком учнів молодших класів. Вони можуть ходити на заняття за умови, що педагоги вакциновані. Лише у третині шкіл – вакцинуватись погодились усі працівники. Через відсутність щеплень від роботи у школах та дитячих садочках вже відсторонили більше тисячі освітян.

Загалом на Волині один із найнижчих показників вакцинації. Два щеплення отримали лише 15 відсотків людей. Тоді як за останні два тижні медики фіксують рекордні цифри шпиталізованих: за останню добу їх понад чотириста. Шестеро померли.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com