Членство України в НАТО: рішення не прийнято у Вашингтоні та Берліні – джерело

28.06.2023, 16:03
142952

В Україні впроваджено близько 15% стандартів НАТО, але прийняття до Альянсу залишається відкритим питанням.

Читайте також: Ракетний удар по Краматорську: кількість потерпілих та поранених знову зросла, фото з місця події

Про це повідомило поінформоване джерело ТСН в уряді.

“Якщо повертатись до перспективи стати членом НАТО, то можна сказати, що певна кількість стандартів НАТО, які треба прийняти на озброєння  – це насправді не є вирішальним чинником в тому, бути чи не бути. Це міф. У інших країн середній показник – 31%-32% стандартів НАТО і десь до 40%-42% нормативних актів. Є країни, у яких 2%. У нас близько 15%. Тобто це означає, що не має значення, скільки впроваджено стандартів, щоб стати членом НАТО”, – зазначає наш співрозмовник.

За словами співрозмовника, є три складових, які важливі для того, щоб країна стала членом НАТО.

“Є три складових, які насправді важливі для того, щоб країна стала членом Альянсу: наявність цивільно-демократичного контролю за збройними силами. Друге – це зрозумілість, прозорість, звітність, відповідальність по всіх процедурах. А також спроможність їхньої, натівської, індустрії зайти на наш ринок. Оскільки ми сьогодні точно споживаємо і будемо використовувати їхнє озброєння, значить, їхня індустрія зацікавлена продовжувати виготовляти як для нас, так і для них. І третє – це спільне планування операцій. За великим рахунком, потрібно тільки політичне рішення щодо нашого вступу”, – повідомило джерело в українському уряді.

Та додало: “За виступами, за питаннями ситуація дуже сильно змінилась на нашу користь. Більшість країн переконані, що ми маємо бути за столом на рівних. Але остаточне рішення не прийнято у двох столицях – Вашингтоні та Берліні. Україні потрібен чіткий сигнал – нас бачать членом НАТО чи ні. Ми його очікуємо”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com