Чому дорожчає долар і чого чекати українцям

7.03.2020, 09:44
65733

Радник президента з економічних питань, Олег Устенко пояснив різке зростання курсу валют, пише канал 24.

Читайте також: Звідки гроші? Елітний маєток митрополита УПЦ МП Никодима за 200 тисяч доларів (відео)

“Я не бачив європейців, які б кинулись в банки і почали купувати євро лише через те, що вони очікують, що євро буде послаблюватись до долара. Але Україна специфічна країна через те, що ще з Радянського Союзу, будь-яке зрушення, яке відбувається з валютою, сприймається як індикатор ефективної чи неефективної економічної політики. Але в будь-якому випадку 5 – 10% це нормальне коливання”, – сказав Устенко.

Він пояснив, що жодних макроекономічних фундаментів для того, щоб з’явились думки про те, що гривня почала рух у бік девальвації, немає.

“Треба пам’ятати, що необхідно дивитись на об’єм золотовалютних резервів і на передбачені виплати. Об’єм золотовалютних резервів України стоїть на позначці у 25 мільярдів доларів, виплати, які передбачені на цей рік, включаючи так званий дефіцит рахунку поточних операцій, становить 10 мільярдів доларів, прихід прямих іноземних інвестицій прогнозують у розмірі 3 мільярди доларів, виходить, що на відкриті та закриті потреби залишається 7 мільярдів доларів. То як може виникнути дефолт?”, – додав радник президента.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com