Чому Порошенко не хоче продовження розслідування справи “Укроборонпрому”?

4.03.2019, 20:30
14825

Президент Порошенко фактично визнав достовірність розслідування ″Наші гроші″, звільнивши Ігоря Гладковського з посади заступника секретаря РНБО.  Про це пише у своєму блозі журналіст Юрій Бутусов.

Читайте також: “Вже задовбали”, – п’яний Порошенко зустрівся з солдатами та вибухнув гнівними звинуваченнями (відео)

Все для порятунку рейтингу…

Розслідування Лесі Іванової стало вагомим фактором виборчої кампанії, і навіть прямо вдарило по рейтингу Петра Порошенка. Спочатку президент всього лише відсторонив Гладковського позбавлять повноважень заступника секретаря РНБО на час розслідування Ігоря Гладковського з посади.

Але сьогодні президент Гладковського звільнив – це зроблено, щоб за всяку ціну збити хвилю негативу і дистанціювати від скандалу президента, одним і бізнес-партнером якого Гладковський був багато років. Тобто спочатку Гладковського відсторонили від виконання обов’язків, але, мабуть, щось таке може спливти в другій серії, що вирішили спрацювати на випередження. Очевидно, підстави для звільнення знайшлися.

І знайшлися тільки після появи журналістського розслідування, раніше ніяких проблем не було. В інтернеті піднялася хвиля пропаганди АП проти ″Наші гроші″, але спростувати розслідування за фактами, виявилося, неможливо – адже всі ці матеріали, включаючи записи з телефону і пошти, передані журналістам з реальних кримінальних справ, і є достовірними.

6 кримінальних справ, що ″втопили″ рейтинг гаранта

П’ять справ Військової прокуратури і одна справа НАБУ про діяльності групи аферистів, які діяли в контакті з сином заступника секретаря РНБО Гладковського, були передані в суди і там благополучно лежали без будь-якого руху. Поки їх не сколихнули журналісти. У судах записи телефонів не публікувалися, вони були в матеріалах кримінальних справ, і поки журналісти не виклали записи, ця ситуація два роки ховалася. Аферисти Жуков і Рогоза все грамотно розрахували. Наявність в зв’язці з ними Гладковського-молодшого не дозволяв владі це опублікувати, щоб не спливло участь одного президента.

Найцікавіше, це участь у справі Національного антикорупційного бюро. Дуже дивно, що саме НАБУ, якому справа про корупцію в ″Укроборонпрому″ було передано у 2017 році, не довело до суду цю справу, і до сих пір не розкрило роль Гладковського-молодшого, незважаючи на наявність всієї інформації. У фільмі буде порушена і ця сторона скандалу.

Що відомо про розкрадання в оборонному секторі України і до чого тут Гладковський?

Команда ″Наші гроші з Денисом Бігус″ опублікувала журналістське розслідування, в якому стверджується, що син першого заступника секретаря РНБО Ігор Гладковський разом зі спільниками через фірми-прокладки поставляли оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі з українських військових частин за завищеними в 2-4 рази цінами. Розмір розкрадань, за даними журналістів, становив не менше 250 мільйонів гривень.

Автори розслідування стверджують, що до корупційних операцій причетні перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський, який раніше був бізнес-партнером президента Петра Порошенка, екс-керівник ″Укрспецекспорту″ і глава держконцерну ″Укроборонпром″ Павло Букін, а також директори підприємств та інші посадові особи держконцерну . Угоди організовувалися через три головні фірми-прокладки, однією з яких нібито виступав завод ″Кузня на Рибальському″, який на той момент належав Порошенко.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com