Чому росіяни зосередилися на штурмі Соледара та які у них шанси – британська розвідка

10.01.2023, 14:02
133902

Російські солдати та найманці ПВК “Вагнер” намагаються захопити Соледар на Донеччині, аби оточити розташований поблизу Бахмут з півночі та порушити українські лінії зв’язку.

Читайте також: Не всі долітають до України: у Повітряних силах розповіли про недоліки нових російських ракет

Про це йдеться у щоденному огляді Міністерства оборони Великої Британії.

Як пише британська розвідка, за останні чотири дні російські війська тактично просунулися до міста Соледар на Донеччині та, ймовірно, контролюють більшу частину населеного пункту. Соледар розташовано за 10 км на північ від Бахмута, захоплення якого, ймовірно, залишається головною найближчою оперативною метою Росії.

За допомогою взяття Соледара, росіяни намагаються оточити Бахмут з півночі та порушити українські шляхи постачання. Частина бойових дій зосереджена на під’їздах до тунелів соляних шахт, загальна протяжність яких у цьому районі сягає 200 км. Українські військові та окупанти, ймовірно, стурбовані тим, що тунелі можуть використати для проникнення в тил.

“Попри посилення тиску на Бахмут, росіяни навряд чи оточать місто найближчим часом, тому що українські війська зберігають стабільну глибоку оборону та контролюють шляхи постачання”, – йдеться у повідомленні.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com