Чому варто їсти цибулю: 7 причин
Цибуля за своїми властивостями є універсальним продуктом, а її користь для організму дуже цінна. Вона володіє протизапальною, антиоксидантною дією, зміцнює капіляри та підвищує імунітет.
Читайте також: Чому варто споживати вуглеводи: поради Супрун
Про це на своїй сторінці у Фейсбук написала дієтолог Світлана Фус.
1. Кверцетин володіє сильними антиоксидантними властивостями і протизапальною дією.
2. Антоціан надає деяким видам цибулі фіолетовий або червоний колір.
3. Аліцин додає різкий запах і смак, володіє антибактеріальною, антивірусною та антигрибковою діями.
4. Фруктани стають живильним середовищем для корисної мікрофлори кишечника.
5. Сапоніни мають протизакрепні властивості та знижують вміст холестерину у крові.
6. Речовини цибулі запобігають атеросклерозу.
7. Цибуля підвищує апетит, сприяє виробленню травних соків і жовчі, стимулює роботу кишечника.
Не рекомендується вживати сиру цибулю людям з хворобами шлунково-кишкового тракту (гастрит, виразка шлунку), адже овоч може викликати подразнення слизової.
Помилка в тексті? CTRL+ ENTER
Коментарі (0)