Чому варто їсти цибулю: 7 причин

22.11.2018, 11:34
5744

Цибуля за своїми властивостями є універсальним продуктом, а її користь для організму дуже цінна. Вона володіє протизапальною, антиоксидантною дією, зміцнює капіляри та підвищує імунітет.

Читайте також:  Чому варто споживати вуглеводи: поради Супрун

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написала дієтолог Світлана Фус.

1. Кверцетин володіє сильними антиоксидантними властивостями і протизапальною дією.

2. Антоціан надає деяким видам цибулі фіолетовий або червоний колір.

3. Аліцин додає різкий запах і смак, володіє антибактеріальною, антивірусною та антигрибковою діями.

4. Фруктани стають живильним середовищем для корисної мікрофлори кишечника.

5. Сапоніни мають протизакрепні властивості та знижують вміст холестерину у крові.

6. Речовини цибулі запобігають атеросклерозу.

7. Цибуля підвищує апетит, сприяє виробленню травних соків і жовчі, стимулює роботу кишечника.

Не рекомендується вживати сиру цибулю людям з хворобами шлунково-кишкового тракту (гастрит, виразка шлунку), адже овоч може викликати подразнення слизової.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com