Чому взимку потрібно їсти чорнослив: 5 вагомих причин

22.12.2021, 10:48
107809

Експерти назвали кілька причин, через які свій зимовий раціон необхідно збагатити чорносливом

Взимку організм може відчувати дефіцит вітамінів, тому що асортимент свіжих фруктів обмежений. У такому разі, можна додати до свого раціону сухофрукти, зокрема чорнослив. Що у ньому особливого?

Багатий вітамінний склад Чорнослив багатий на клітковину, фосфор, калій, йод, пектини, а також вітаміни С, В, РР, Е і К. Ще в сухофруктах містяться різні кислоти, у тому числі яблучна, лимонна, щавлева, Такий вітамінний склад допомагає підтримувати правильну роботу всього організму.

Для енергії Експерти зазначають, що у зимові дні нам часто не вистачає енергії, активності та життєвого тонусу, але підвищити свою продуктивність можна за допомогою вживання чорносливу. У ньому міститься глюкоза, сахароза та фруктоза. Найкраще продукт є вранці.

Читайте також: У Міненерго повідомили, що буде з тарифами на електроенергію до кінця опалювального сезону

Від депресії Взимку багато людей впадають у депресію, тому важливо вчасно захиститись від такого стану. А нормалізувати роботу нервової системи допоможуть вітаміни групи В, які багато у чорносливі.

Для імунітету У складі цих сухофруктів багато антиоксидантних речовин, які підтримують імунну систему та нейтралізують в організмі дію вільних радикалів, запобігаючи розвитку серйозних захворювань.

Для зміцнення імунітету фахівці рекомендують з’їдати 2-3 сливи щодня. Для краси Антиоксиданти, що містяться в чорносливі, також допомагають уповільнити процес старіння та запобігти появі зморшок, висипань та подразнень на шкірі.

Ще в сухофруктах є вітаміни краси, які сприятливо діють на колір шкіри та її пружність.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com